Bedrijfsinstellingen voor de Rework-kalender
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hieronder vertellen we je meer over alle kalenderinstellingen die je als admin kunt instellen. Bij Rework kun je de kalender helemaal naar wens instellen. Sommige instellingen worden op bedrijfsniveau gedaan, andere kunnen medewerkers zelf wijzigen. Je hebt ook veel vrijheid hoe je aanvragen ziet in de kalender.

Tip: Hou de kalender zo simpel mogelijk. Hoe meer informatie of kleuren je toont, hoe minder overzichtelijk de kalender wordt.

De kalender koppelen

Je kunt de Rework-kalender gemakkelijk koppelen met je favoriete kalender app. Wanneer je deze koppelt blijft onze kalender geüpdatet worden, dus ben je altijd op de hoogte van wat er speelt!

Voor de meestvoorkomende koppelingen hebben we handige instructies voor je geschreven:

Aanvragen wel/niet zichtbaar

Per aanvraagsoort kun je kiezen of je deze wilt weergeven in de kalender of niet. Mutaties worden nooit weergegeven in de kalender.

1. Klik rechts bovenin op Instellingen en ga via het menu aan de rechterzijde naar Aanvraagsoorten.

2. Hier kun je per aanvraagsoort kiezen of je deze wilt tonen in de kalender. Klik op een aanvraagsoort en vink de optie aan of uit.

Reden van aanvraag

Per aanvraagsoort kun je ervoor kiezen dat ook de naam van de soort - waarom iemand er wel of niet is - te tonen.

In dit voorbeeld staat bij de verlofsoort 'Ziekte' ingesteld dat de naam van de aanvraagsoort in de kalender wordt getoond.

1. Klik rechts bovenin op Instellingen en ga via het menu aan de rechterzijde naar Aanvraagsoorten.

2. Hier kun je per aanvraagsoort kiezen of je soortnaam wilt tonen in de kalender. Klik op een aanvraagsoort en vink de optie Toon aanvraagsoort in plaats van.. aan of uit.

Kleuren

Je kan de standaard kleur voor bijv alle afwezigheid of roostervrij instellen, maar je kunt ook per aanvraagsoort een specifieke kleur kiezen.

In dit voorbeeld is de standaardkleur van afwezigheid 'Lavendel' geworden en heeft de verlofsoort 'Ziekte' de kleur 'Mokka' gekregen.

Standaard kleur voor afwezigheid, roostervrij, etc instellen:

1. Klik rechts bovenin op Instellingen en ga via het menu aan de rechterzijde naar Kalenderinstellingen.

2. Hier kun je voor de verschillende categorieën een kleur kiezen.

Specifieke aanvraagsoorten een kleur geven:

1. Klik rechts bovenin op Instellingen en ga via het menu aan de rechterzijde naar Aanvraagsoorten.

2. Kies de aanvraagsoort die je wilt wijzigen en kies de kleur. Hou er rekening mee dat je de optie Toon aanvraagsoort moet inschakelen om een kleur te kunnen.

Weekenden wel/niet zichtbaar

Als administrator kun je instellen dat weekenden standaard wel of niet getoond worden in de kalender. Als jullie organisatie nooit werkt in het weekend creëer je ruimte en overzicht door deze dagen weg te laten. Dit is de standaard-optie voor jullie medewerkers. Medewerkers kunnen hierna zelf via de kalender-pagina deze instelling aanpassen.

Hier is gekozen om zaterdag en zondag weg te laten, wat een duidelijker overzicht geeft.

Standaard instellingen wijzigen:

1. Klik rechts bovenin op Instellingen en ga via het menu aan de rechterzijde naar Kalenderinstellingen

2. Vink de optie om weekenden te tonen aan of uit.

Afwezig, Roostervrij en Aanwezig

Het is tot slot ook mogelijk om achter de naam van de medewerker altijd de tekst 'Afwezig', 'Roostervrij' of 'Aanwezig' te tonen. Dit is eigenlijk alleen handig als je veel verschillende soorten door elkaar gebruikt. We adviseren bijna altijd om deze optie uit te laten staan.

Hier staat ingesteld dat er altijd 'Afwezig' en 'Roostervrij' wordt getoond.

1. Klik rechts bovenin op Instellingen en ga via het menu aan de rechterzijde naar Kalenderinstellingen.

2. Vink de optie Toon de tekst 'Afwezig', 'Roostervrij' en 'Aanwezig' aan of uit.