Alle collecties
Jouw team beheren
Rooster van medewerker toevoegen
Rooster van medewerker toevoegen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Aan een medewerker kan een rooster toegevoegd worden. Hierin geef je aan hoeveel uur er op welke dagen gewerkt wordt door deze medewerker. Een rooster zorgt er voor dat bij verlofaanvragen automatisch rekening met het rooster gehouden wordt.

Het is ook mogelijk om dagen waarop volgens het rooster niet gewerkt wordt te tonen in de kalender. Hoe je dit in kunt stellen wordt in dit artikel uitgelegd.

Een rooster per medewerker toevoegen

  1. Ga naar Medewerkers en klik op de medewerker bij wie je het rooster wilt instellen.

  2. Klik op Wijzigen en daarna op Beheer rooster.

  3. Klik rechtsboven op nieuw rooster vanaf...

  4. Geef een ingangsdatum en einddatum (leeglaten voor onbepaalde tijd).

  5. Vul vervolgens bij elke dag het aantal uur in dat de medewerker op die dag werkt. Indien de medewerker een onregelmatig rooster heeft, kun je de onregelmatige dagen leeg laten. Bij een verlofaanvraag zal dan altijd gevraagd worden om het aantal uur dat op onregelmatige dagen vrij wordt gevraagd.

  6. Voor een rooster dat uit meerdere weken bestaat kun je een week toevoegen door op voeg extra roosterweek toe te klikken;

  7. Optioneel kunnen feestdagen bij het rooster ingesteld worden welke voor de medewerker van toepassing zijn. Bij een aanvraag wordt hier dan ook rekening mee gehouden.

Een rooster per medewerker wijzigen

  1. Ga naar Medewerkers en klik op de medewerker.

  2. Klik op Wijzigen en dan op Beheer rooster.

  3. Klik bij het huidige rooster op de 3 zwarte puntjes en kies voor wijzigen of verwijderen.

Belangrijke: het rooster heeft geen invloed op de verlofopbouw. Het aantal gecontracteerde werkuren per week specificeer je bij de ingestelde verlofopbouw van een medewerker.

Was dit een antwoord op uw vraag?