Alle collecties
Het bedrijfsaccount instellen
Feestdagen toevoegen in Rework
Feestdagen toevoegen in Rework

Hoe kan ik feestdagen en vrije dagen voor iedereen registreren?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Binnen Rework is het mogelijk om feestdagen en vrije dagen toe te voegen die voor alle medewerkers gelden. Er zijn drie soorten dagen die je kunt toevoegen:

  1. verplichte vrije feestdagen zonder aftrek van een saldo. Dit zijn feestdagen waarop medewerkers standaard vrij zijn, zonder dat daarvoor vrij gevraagd hoeft te worden en zonder dat het van het saldo afgetrokken wordt. Denk bijvoorbeeld aan kerst, nieuwsjaarsdag of pasen.

  2. verplichte vrije feestdagen met aftrek van een saldo. Dit zijn dagen waarop medewerkers standaard vrij zijn zonder dat daar verlof voor aangevraagd hoeft te worden. Deze dagen gaan echter wel van het saldo van de medewerker af. Dit kan bijvoorbeeld de vrijdag na hemelvaartsdag zijn. Of de dagen tussen kerst en oud en nieuw.

  3. Bijzondere dagen binnen het bedrijf waarop medewerkers niet standaard vrij zijn. Dit zijn dagen die wel gemarkeerd worden als feestdag of bedrijfsdag zodat ze te zien zijn in de kalender en bij het aanvragen van verlof. Medewerkers zijn niet standaard vrij op deze dagen. Denk hierbij aan een teamdag, jubileum of andere bijzondere evenementen.

Lijsten met feestdagen

In Rework kun je verschillende lijsten met feestdagen maken. Standaard is er al één lijst met feestdagen voor je aangemaakt waarin alle feestdagen komen te staan die binnen jouw organisatie gelden.

Als je meerdere vestigingen hebt of in meerdere landen actief bent, kun je voor iedere vestiging een eigen lijst met feestdagen maken. Op deze manier kun je onderscheid maken in feestdagen tussen verschillende vestigingen of landen.

Per medewerker stel je in welke lijst met feestdagen hij of zij gebruikt. Dit doe je bij het instellen van het rooster. Je hoeft dus niet iedere feestdag afzonderlijk toe te voegen maar je kiest per medewerker de relevante lijst met feestdagen.

Standaard feestdagen toevoegen

Voor Nederland, België, Duitsland en Frankrijk staan de officiële feestdagen al voor je klaar. Je hoeft alleen nog maar aan te vinken welke dagen voor jouw organisatie relevant zijn. Dit doe je als volgt:

  1. Ga bij instellingen naar Feestdagen en bedrijfsdagen

  2. Als je meerdere lijsten met feestdagen hebt, kies dan de lijst waaraan je de dagen wilt toevoegen. Als je maar één lijst hebt is deze standaard voor je geselecteerd.

  3. Klik rechtsboven op Nieuw en kies Standaard feestdagen selecteren

  4. Kies het land waarvan je de standaard feestdagen wilt selecteren

  5. Selecteer de dagen voor de komende jaren en klik op Standaard feestdagen opslaan om de feestdagen toe te voegen

Eigen feestdagen toevoegen

Soms wil je extra feestdagen toevoegen in Rework. Bijvoorbeeld om een verplichte vrije dag voor alle medewerker in te voeren of een speciale dag binnen het bedrijf te markeren. Dit doe je volgens deze stappen:

  1. Ga bij instellingen naar Feestdagen en bedrijfsdagen

  2. Als je meerdere lijsten met feestdagen hebt, kies dan de lijst waaraan je de dagen wilt toevoegen. Als je maar één lijst hebt is deze standaard voor je geselecteerd.

  3. Klik rechtsboven op Nieuw en kies Eigen feestdag toevoegen

  4. Vul in het formulier de naam en de datum van de feestdag in

  5. Vink aan of deze dag een vrije dag is voor medewerkers en geef aan of de uren van een saldo af gaan of dat het een dag is die geen invloed op het saldo heeft.

  6. Klik op Dag opslaan om de feestdag toe te voegen

Let op; verlof dat al is aangevraagd op een datum waarop je een feestdag wilt toevoegen, wordt niet met terugwerkende kracht aangepast nadat je de nieuwe feestdag hebt toevoegt.

Was dit een antwoord op uw vraag?