Standaard roosters
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om roostering makkelijker te maken, kun je via de Instellingen standaard roosters toevoegen. Dit zijn roosters die je kunt selecteren wanneer je een rooster voor een medewerker toevoegt. Wanneer je een standaardrooster toevoegt of een bestaande aanpast, heeft dat geen invloed op de huidige roosters van de medewerkers. Je kunt dan het beste per medewerker het rooster wijzigen naar het nieuwe/aangepaste rooster.

Deze roosters hebben ook geen invloed op de verlofopbouw. Je geeft met het rooster alleen aan hoeveel uur iemand per dag werkt, zodat tijdens het aanvragen van verlof er nooit teveel verlof opgenomen wordt en eventueel roostervrij in de kalender kan worden weergegeven. Een standaard rooster voeg je zo toe:

1. Ga rechtsboven naar Instellingen en selecteer Standaard Roosters in het menu aan de rechterkant;

2. Klik op de blauwe knop om een nieuw rooster toe te voegen, of pas een bestaand standaard rooster aan door op de 3 zwarte puntjes te klikken.

Wil je weten hoe je een rooster voor een individuele medewerker toevoegt? In dit artikel leggen we dat uit.