Wanneer verlopen onze uren?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Of vakantie-uren verlopen en wanneer, is bij het inrichten van je account gevraagd. Voor het zien wanneer de verschillende potjes verlopen, kun je twee overzichten raadplegen. Je kunt hierbij kijken naar het verloop van uren voor de hele organisatie of inzoomen op een medewerker. Om te zien of jullie uren verlopen kun je deze instructies volgen:

1. Ga via de rechterbovenhoek naar Instellingen en kies Algemene Instellingen;

2. Op deze pagina staat per saldo aangegeven of deze uren verlopen. Potjes die je zelf aangemaakt hebt kun je zelf wel aanpassen (zie verlofsaldo's beheren). Wil je dat er voor wettelijke of bovenwettelijke uren andere verloopregels gelden, neem dan contact met ons op. Wij kunnen dit voor je aanpassen;

Wil je weten wanneer uren precies verlopen, volg dan de onderstaande instructies.

Overzicht verlopen uren - van de hele organisatie

In dit overzicht is van iedere medewerker te zien welke uren wanneer komen te verlopen. Dit overzicht is daarom vooral handig wanneer je periodiek wilt bijhouden welke medewerkers hun uren nog op moeten nemen zodat deze niet komen te verlopen.

1. Ga via de bovenbalk naar Rapportage;

2. Aan je rechterhand kies je Verlopen Uren, hier zie je de uren die als eerst en als laatst verlopen per medewerker.

Overzicht verloop van uren - van een medewerker

Het totaalsaldo kan - vooral op lange termijn - uit veel potjes bestaan. Al deze potjes hebben verschillende verloop regels, om te zien wanneer potjes precies verlopen en hoeveel uur er dan verloopt kun je in dit handige overzicht bekijken:

1. Ga naar Medewerkers en klik op de medewerker waarvan je de verloopinformatie wilt zien;

2. Klik in het overzicht op het saldo dat je wilt bekijken;

3. Onderaan de pagina staat de tabel verloopinformatie. Indien deze tabel niet te zien is, dan verlopen deze uren niet automatisch. Klik op bekijk verloopinformatie per urenpotje om te zien uit welke potjes het saldo bestaat, wanneer de potjes verlopen, en alle geschiedenis van aanvragen en mutaties die invloed hebben gehad op het saldo van deze potjes.