Verlofsaldo's beheren
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om overzicht te bewaren kun je eigen regels instellen voor elk soort verlofsaldo. Naast standaard verlofsaldo's als vakantie-uren, overuren en ATV zijn er vaak andere soorten, zoals:

• Ouderschapsverlof;

• Studie-uren;

• Klein verlet;

• Of inzetbaarheidsuren.

Verlofsaldo toevoegen

Via verlofsaldo's kun je saldo's toevoegen met eigen opbouw- en verloopregels. Dit doe je als volgt:

1. Ga naar instellingen > verlofsaldo's;

2. Klik op verlofsaldo toevoegen;

3. Bedenk een naam voor het verlofsaldo (Engelse en Duitse namen zijn optioneel);

4. Kies of bij dit verlofsaldo automatisch uren opgebouwd worden, en zo ja, hoeveel uren per maand, kwartaal of jaar;

5. Kies of de uren verlopen en zo ja, hoeveel tijd er tussen opbouw en het verloop van deze uren zit;

6. Klik op opslaan om het verlofsaldo op te slaan.

Voor een nieuw verlofsaldo kun je nu aanvraagsoorten maken. Met aanvraagsoorten kunnen medewerkers en admins aanvragen en mutaties doen op een verlofsaldo.

Let op! Gebruikers maken automatisch gebruik van nieuwe verlofsaldo's, maar bouwen hierin nog geen uren op. Om dit op te lossen moet er een nieuwe verlofopbouw ingesteld worden of moet de huidige verlofopbouw aangepast worden bij de medewerker.

Verlofsaldo wijzigen

Via verlofsaldo's kan een bestaand saldo gewijzigd worden. Let op! Het aanpassen van verloopregels gebeurt met terugwerkende kracht en heeft dus effect op uren die bij gebruikers al verlopen zijn of nog komen te verlopen.

1. Ga naar instellingen > verlofsaldo's;

2. Klik op het verlofsaldo dat je wilt wijzigen;

3. Je kan hier de naam, het aantal uur, verloopregels, en de frequentie van de verlofopbouw aanpassen;

4. Klik op opslaan om de wijziging van het verlofsaldo op te slaan.

Instellingen van wettelijke en bovenwettelijke verlofopbouw kunnen door gebruikers zelf niet aangepast worden. Stuur hiervoor een verzoek via onze chat, dan passen wij het graag voor je aan!

Verlofsaldo verwijderen

Bij instelling verlofsaldo's kunnen saldo's ook verwijderd worden. Verlofsaldo's kunnen alleen verwijderd worden indien er geen aanvraagsoorten zijn die invloed hebben op dit verlofsaldo.

• Ga naar instellingen > verlofsaldo's;

• Houd je cursor boven het verlofsaldo dat je wilt verwijderen;

• Klik vervolgens rechts op de drie zwarte bolletjes en kies verwijderen.