Je account beveiligen met twee-staps-authenticatie
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Twee-staps-authenticatie (vaak ook Two-factor authentication of 2FA genoemd) is een methode waarbij je twee verificatiestappen moet doorlopen om toegang te krijgen. Bij online diensten is het gebruik van je gebruikersnaam en wachtwoord in combinatie met een tijdelijke code heel populair. Deze methode wordt ook bij Rework gebruikt. In een aparte app op je mobiele telefoon wordt een tijdelijke code (zes cijfers) gegenereerd die je in moet vullen bij het inloggen.

Deze combinatie van inloggen met je gebruikersnaam, wachtwoord en de tijdelijke code zorgt voor een extra sterke beveiliging bij het inloggen.

App voor twee-staps-authenticatie downloaden

Voordat je twee-staps-authenticatie kunt instellen in Rework heb je een app nodig waarmee je de zes-cijferige code kunt genereren. De volgende apps worden door ons ondersteund:

Twee-staps-authenticatie bij Rework instellen

Elke gebruiker heeft bij Rework de keuze om gebruik te maken van twee-staps-authenticatie. Daarnaast kunnen admins het verplicht maken voor alle gebruikers binnen de bedrijfsaccount. Wanneer een gebruiker dan inlogt op een account waarbij twee-staps-authenticatie niet ingesteld staat, dan zal Rework vragen om 2FA in te stellen voordat de gebruiker verder kan.

Volg onderstaande stappen om twee-staps-authenticatie in te stellen:

1. Klik rechtsboven op je avatar en ga naar mijn account;

2. Klik bij Twee-staps-authenticatie op Nu inschakelen;

3. Scan via jouw twee-staps-authenticatie applicatie de QR-code of voer de code handmatig in;

4. Voer de zes-cijferige code in die je 2FA app genereert bij Rework in en klik op twee-staps authenticatie instellen;

5. Sla de backup codes op en bewaar deze op een veilige plek;

Gelukt, twee-staps-authenticatie staat nu ingeschakeld voor je account!

Help! Ik kan niet meer inloggen met twee-staps-authenticatie

Heb je problemen met inloggen met twee-staps-authenticatie? In dat geval moet twee-staps-authenticatie uitgeschakeld en opnieuw ingesteld worden. In dit artikel vind je instructies hiervoor.