Verloopdatum van uren aanpassen

Wijzig eenvoudig de verloopdatum van uren, zodat deze langer gebruikt kunnen worden.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Soms verlopen er uren van een medewerker, terwijl ze in overleg langer gebruikt mogen worden. In dit artikel leggen we uit hoe een admin in deze situatie de verloopdatum van een bepaald urenpotje van een medewerker kan aanpassen.

Wil je voor alle medewerkers binnen jullie organisatie de verloopinstellingen van een bepaald verlofsaldo aanpassen? Ga dan naar Instellingen - Verlofsaldo's en klik op het juiste saldo om de verloopinstellingen te wijzigen.

Verloopdatum wijzigen

Volg onderstaande stappen om de verloopdatum van uren uit een bepaald urenpotje te wijzigen voor een specifieke medewerker:

1. Ga via Medewerkers naar de overzichtspagina van de juiste medewerker;

2. Klik onder het juiste verlofsaldo op saldo-details. Klik dan onderin op Bekijk alle verloopinformatie;

3. Zoek in dit overzicht het urenpotje waarvan je de verloopdatum aan wilt passen. Klik op het potloodje achter de huidige verloopdatum om deze te wijzigen;

4. Vul de nieuwe verloopdatum in en klik op Opslaan. De verloopdatum is nu aangepast! Let op: de wijziging gaat in met terugwerkende kracht en kan dus invloed hebben op het saldo.

Tip: het is ook mogelijk om een verloopdatum te wijzigen via Rapportage - Verlopen uren!

Verloopdatum van uren aanpassen in Rework

Verloopdatum terugzetten naar oorspronkelijke datum

Wil je de verloopdatum weer terugzetten naar de datum waarop de uren volgens jullie standaard regels zouden verlopen? Dat kan. Volg dezelfde stappen als hierboven en klik vervolgens op het pijltje achter het veld waar je de datum in kunt vullen. Klik op Opslaan. De datum is nu weer teruggezet naar de oorspronkelijke verloopdatum.