Reden van aanvraag in Rework Kalender
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het kan handig zijn om te weten waarom iemand niet aanwezig, of juist wel aanwezig is. Is iemand aanwezig op een beurs, of werkt hij extra op het kantoor? Is iemand ziek of op vakantie? Door de naam van aanvraagsoorten in je kalender te tonen heb je een beter overzicht.

Per aanvraagsoort kan je ervoor kiezen om de naam daarvan te tonen in de kalender. Vanaf dat moment kan iedereen - met inzagerechten voor de aanvraagsoort - de naam van deze aanvraagsoort zien op de kalender. Wanneer je ervoor kiest de naam niet weer te geven, zie je afwezig, aanwezig etc. bij de aanvraag staan in de kalender in plaats van de naam van de aanvraagsoort.

Naam van aanvraagsoort weergeven

1. Klik rechts bovenin op het tandwiel voor Instellingen;

2. Ga naar Aanvraagsoorten via het menu aan de rechterkant;

3. Klik op de aanvraagsoort die je wilt wijzigen;

4. Vink eerst aan dat deze aanvragen in de kalender weergegeven worden;

5. Vink daarna Toon aanvraagsoort in plaats van 'Afwezig' in kalender aan.

Kleuren

Nadat je de naam van de aanvraagsoort bent gaan weergeven in de kalender, kun je de soort ook een aparte kleur toewijzen om deze meer te laten spreken. In de kalender staat een legenda waarmee je snel kunt zien welke kleur bij welke status hoort. Deze kleuren zijn alleen zichtbaar in de Rework Kalender en dus niet in Outlook, Google Calendar etc.