Het bedrijfsaccount instellen
Verplicht vrije dag met aftrek verlof
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is mogelijk om verplichte vrije dagen in te stellen waarbij uren afgetrokken worden van een gekozen verlofsaldo. Zo kun je bijvoorbeeld op eenvoudige wijze dagen voor alle medewerkers uitplannen in de week van kerst, na hemelvaartsdag of andere dagen.

Instellen

Op de volgende manier stel je een verplichte vrije dag met aftrek verlof in:

1. Ga naar Instellingen en klik op Feestdagen en bedrijfsdagen

2. Klik op de feestdagenlijst waar je deze dag wilt instellen

3. Klik rechtsboven op Dag toevoegen

4. Vul nu de naam, datum van de feest-/bedrijfsdag in en vink verplicht vrij aan

5. Kies vervolgens het verlofsaldo waarvan uren afgetrokken moeten worden en voeg de dag toe

Waar je op moet letten

Uren worden alleen afgetrokken van het saldo wanneer de medewerker volgens het rooster zou werken op de vrije dag én gebruik maakt van het gekozen saldo (dit kun je inzien/wijzigen via Medewerkers - Medewerker - Wijzigen - Wijzig algemene instellingen. Dus ook wanneer het rooster van de medewerker niet actief is op deze dag dan worden er geen uren afgetrokken (dit kun je inzien/wijzigen via Medewerkers - Medewerker - Wijzigen - Beheer rooster).