Uren afboeken

Binnen Rework is het mogelijk om een saldo te muteren. Hiermee bedoelen we dat je uren kan toevoegen of afschrijven van een bepaald saldo. Dit is handig voor wanneer je bijvoorbeeld overuren wilt uitbetalen, of iemand éénmalig extra uren wilt geven. Bij een saldo-mutatie ben je niet gebonden aan het rooster, of het aantal uur in een werkdag, zoals dit bij verlof wel het geval is.

1. Ga naar Verlof via de bovenbalk, druk op het blauwe plusje rechts bovenin en selecteer Saldo-mutatie - Deze optie wordt in Rework alleen zichtbaar wanneer je een geldige Mutatiesoort hebt toegevoegd via de Instellingen. Hier leggen we uit hoe je dat doet.
  2. Vul de Mutatiesoort, de medewerker waarover het gaat en eventueel een titel of beschrijving in. Kies daarna een datum en geef het aantal uur op;
  3. Als admin: Bepaal de status. Als medewerker: Je beoordelaar heeft bericht gekregen, en zal jouw aanvraag beoordelen. Als je dit als Admin doet krijgt de medewerker hierover bericht, waneer je dit als medewerker doet krijgt je beoordelaar bericht

Heb je de aanvraag gedaan maar zijn de uren niet afgeboekt? Klik dan op de aanvraag via Verlof en kijk naar het invloed op saldo. Als dat niet klopt kun je dit wijzigen via Instellingen > Aanvraagsoorten