Uren afboeken

Binnen Rework is het mogelijk om een saldo te muteren. Hiermee bedoelen we dat je uren kan toevoegen of afschrijven van een bepaald saldo. Dit is handig voor wanneer je bijvoorbeeld overuren wilt uitbetalen of iemand éénmalig extra uren wilt geven. Bij een saldo-mutatie ben je niet gebonden aan het rooster of het aantal uur in een werkdag zoals wel bij verlof het geval is. 

  1. Ga naar Verlof via de bovenbalk, druk op het blauwe plusje rechts bovenin en kies voor Saldo-mutatie. Deze optie is alleen zichtbaar indien er een geldige Mutatiesoort is. Hier leggen we uit hoe je zelf mutatiesoorten kunt instellen.
  2. Vul de Mutatiesoort, de medewerker voor wie je een mutatie wilt doen en eventueel een titel of beschrijving in. Kies daarna een datum waarop de mutatie geregistreerd moet worden en geef het aantal uur wat toegevoegd of afgetrokken moet worden op.
  3. Als admin zijnde kun je de aanvraag vervolgens nog de status "goedgekeurd" geven of "in aanvraag". Als medewerker zijnde zal jouw beoordelaar een bericht van jouw aanvraag ontvangen met de vraag om deze te beoordelen.

Heb je de aanvraag gedaan maar zijn de uren niet afgeboekt? Klik dan op de aanvraag via Verlof en bekijk of deze aanvraag invloed heeft gehad op een saldo. Als er geen invloed is geweest op een saldo of op het verkeerde saldo, dan kan dit door een admin aangepast worden bij de gebruikte mutatiesoort via instellingen > aanvraagsoorten.

Heeft dit artikel je vraag beantwoord? Ontzettend bedankt voor je feedback! Het is ons niet gelukt je feedback te verwerken :(

Kom je er niet uit? Neem vooral contact met ons op! Neem vooral contact met ons op!