Reden van aanvraag in Rework Kalender

Het kan handig zijn om te weten waarom iemand niet aanwezig, of juist wel aanwezig is. Is iemand aanwezig op een beurs, of werkt hij extra op het kantoor? Is iemand ziek of op vakantie? Al deze redenen vereisen een andere actie, door de naam van de aanvraagsoort te tonen in de kalender kun je gemakkelijker je acties bepalen.

Per aanvraagsoort kan ervoor kiezen om de naam daarvan te tonen in de kalender. Vanaf dat moment kan iedereen die het recht heeft die aanvraag te zien deze naam zien. Wanneer je ervoor kiest de naam niet weer te geven, zie je afwezig, aanwezig etc. bij de aanvraag staan in de kalender.

Naam van aanvraagsoort weergeven

1. Klik rechts bovenin op je naam en kies voor Instellingen;
  2. Ga naar Aanvraagsoorten via het menu aan de rechterkant;
  3. Klik op de aanvraagsoort die je wilt wijzigen;
  4. Vink eerst aan dat deze aanvragen in de kalender weergegeven worden;
  5. Vink daarna aan dat de naam getoond wordt.

Kleuren

Nadat je de naam van de aanvraagsoort bent gaan weergeven in de kalender, kun je de soort ook een aparte kleur toewijzen om deze meer te laten spreken. In de kalender staat een legenda waarmee je snel kunt zien welke kleur bij welke status hoort. Door de aanvraagsoort middels een kleur te communiceren, heb je sneller zicht op welk soort aanvragen er gedaan zijn. Deze kleuren zijn alleen zichtbaar in de Rework Kalender, niet in Outlook, Google Calendar etc.