Medewerker gaat meer of minder werken

Wanneer iemand meer of minder gaat werken, kun je de verlofopbouw van diegene wijzigen zodat er meer of minder verlof wordt opgebouwd.

Heeft iemand meer of minder gewerkt in de periode die geselecteerd staat in de huidige verlofopbouw, dan kun je deze aanpassen (dit is altijd met terugwerkende kracht).

Klopt de huidige verlofopbouw vanaf een bepaald moment niet meer (maar wel deels), pas dan de einddatum van de huidige verlofopbouw aan en voeg een nieuwe verlofopbouw toe met een passende ingangsdatum. Hieronder leggen we uit wat je moet doen in beide situaties.

Medewerker gaat meer of minder werken

1. Ga naar Medewerkers via de bovenbalk klik op de medewerker en kies voor wijzigen. Kies daarna voor 'beheer verlofopbouw';
  2. Klik op de blauwe 'nieuw' knop. Geef de nieuwe verlofopbouw een passende ingangsdatum (en einddatum indien nodig);
  3. Vul het nieuwe aantal uur in en sla de verlofopbouw op - Krijg je de melding 'contracten mogen niet overlappen'? volg dan dit artikel
  4. Daarna is het belangrijk om ook het Rooster te controleren en zonodig aan te passen.

Het aantal gewerkte uur per week in de huidige verlofopbouw klopt niet

1. Ga naar Medewerkers via de bovenbalk klik op de medewerker en kies voor wijzigen. Kies daarna voor 'beheer verlofopbouw';
  2. Op de regel bij 'Huidige verlofopbouw' staan 3 zwarte puntjes, klik daarop. Klik daarna op 'wijzigen met terugwerkende kracht';
  3. Pas het aantal gewerkte uur per week aan en sla de verlofopbouw op.;
  4. Daarna is het belangrijk om te kijken of het Rooster klopt en zonodig aan te passen.