Leeftijdsuren toevoegen

In Rework kun je extra uren toekennen aan medewerkers die recht hebben op leeftijdsuren. Leeftijdsuren kunnen automatisch opgebouwd worden of handmatig toegevoegd worden aan het saldo van een medewerker.

Leeftijdsuren jaarlijks automatisch opbouwen

Om leeftijdsuren automatisch op te bouwen verwerk je de uren in de verlofopbouw van de medewerker. Je telt het aantal leeftijdsuren dat de medewerker jaarlijks extra krijgt op bij de verlofopbouw. Dus als een medewerker standaard recht heeft op 200 uur en op basis van zijn leeftijd nog 20 uur extra krijgt, is het totaal aan vakantieuren per jaar vanaf nu dus 220.

Je vult dit als volgt in:

  1. Ga in het menu naar Medewerkers en klik op de betreffende medewerker;
  2. Kies bij Wijzigen voor Beheer Verlofopbouw. Je krijgt nu een overzicht van de huidige regels waarmee verlof opgebouwd wordt;
  3. Klik op de blauwe knop met Nieuwe verlofopbouw;
  4. Kies de datum waarop de medewerkers recht krijgt op leeftijdsuren;
  5. Indien gewenst kun je ook een einddatum aan de verlofopbouw geven, laat het veld open om deze voor onbepaalde tijd te laten gelden;
  6. Vul het nieuwe aantal uur in (klik op het potloodje om het voorgestelde aantal uur te wijzigen).

Voorbeeld:

Collega Hans heeft vanaf 1-7-2019 recht op leeftijdsuren. Hans werkt 32 uur per week (80% van fulltime). Medewerkers die fulltime werken krijgen 200 uur vakantie en 20 uur leeftijdsuren, Hans heeft dus recht op 160 vakantie-uren en 16 leeftijdsuren op basis van zijn leeftijd.

Bij de verlofopbouw van Hans vul je dan in:

  • Ingangsdatum: 1-7-2019;
  • Werkuren per week: 32 uur;
  • Vakantie-uren per jaar: 176 uur (160 uur + 16 uur).

Sla het formulier op en je bent klaar!

Eenmalig leeftijdsuren toekennen

Je kan medewerkers eenmalig leeftijdsuren geven. Je hoeft de verlofopbouw dan niet aan te passen en je kan ieder jaar het juiste aantal uur voor dat jaar bijboeken. Maar je moet wel zelf in de gaten houden dat dit op het juiste moment gedaan wordt.

Het handmatig toevoegen van uren doe je door middel van een saldo-mutatie waarmee je uren bijboekt. Lees hier hoe je dat doet.

Heeft dit artikel je vraag beantwoord? Ontzettend bedankt voor je feedback! Het is ons niet gelukt je feedback te verwerken :(

Kom je er niet uit? Neem vooral contact met ons op! Neem vooral contact met ons op!