Een korte handleiding voor medewerkers

Vanaf nu ga je Rework gebruiken: een super eenvoudige online tool om je verlof aan te vragen, overuren te registreren en bij te houden wat ermee gebeurt. Via de mail heb je een uitnodiging ontvangen van Rework (zo niet klik dan hier). Accepteer deze om een account aan te maken. Met de gegevens die je daar opgeeft kun je inloggen. Dezelfde inloggegevens kun je gebruiken voor onze gratis mobiele app (iPhone en Android). Ondanks dat Rework makkelijk in gebruik is, hebben we hier een aantal belangrijke punten voor je op een rijtje gezet:

Wat moet je als medewerker doen wanneer je start met Rework? 

Alle relevante informatie van jouw gebruikersaccount is door je werkgever opgegeven bij het aanmaken van je account. Je hoeft dus geen extra gegevens in te vullen. Het is natuurlijk wel verstandig om na te gaan of de juiste gegevens ingevoerd zijn.

Mijn overzicht

Dit is de pagina waar je in Rework op begint. Hier vind je jouw saldo’s, je toekomstig geplande verlof en zie je wie de komende week afwezig is. Door rechtsboven op het blauwe plusje te drukken kun je ook direct een aanvraag voor verlof of aanwezigheid indienen.

Bij je saldo’s kun je klikken op bekijk saldo-details om te zien hoe je saldo opgebouwd is: wat je hebt ontvangen en gebruikt. Voor een gedetailleerder overzicht klik je op bekijk alle mutaties per jaar.

Als er uren zijn die verlopen dan zie je het kopje Verloopinformatie. Hier kun je precies zien welke uren wanneer verlopen.

Meegenomen uren

Bij het aanmaken van je account hebben we je werkgever gevraagd welke uren meegenomen mochten worden naar Rework. Indien je uren meegenomen hebt, zijn deze toegevoegd aan je saldo’s. Om te zien of en hoeveel uren je meegenomen hebt, ga je naar je overzicht > saldo-details > alle mutaties per jaar.

Verlof aanvragen

Als je in het topmenu op verlof klikt, kom je bij het overzicht voor aanvragen. Hier staan al jouw aanvragen en - indien deze rechten aan jouw account toegekend zijn - die van collega's. Via de zoekbalk kun je zoeken op: datum; periode; naam; status; en verlofsoort. Door op het blauwe plusje te klikken kun je hier een nieuwe aanvraag indienen voor verlof en aanwezigheid. Wil je een ingediende aanvraag wijzigen? Ga dan naar de aanvraag en klik op wijzigen.

Kalender

Op de Kalender zie je alle af- en aanwezigheid die je mag zien. Hier wordt weergegeven wie er wanneer afwezig is of extra aanwezig. Je kunt hier filteren op week, komende weken of maand. Als je op een afwezigheid klikt, zie je wanneer je de rechten hebt ook verlofdetails.

Koppeling met je agenda

Je kunt de Rework kalender koppelen met Outlook, Google Agenda, iCal of een andere kalenderapplicatie. Hiervoor ga je naar Kalender in het topmenu en klik je rechtsboven op koppelen. Daar kun je ervoor kiezen om je te abonneren op de kalender (die dan periodiek wordt bijgewerkt) of om deze eenmalig te importeren (de kalender wordt niet bijgewerkt). Volg de onderstaande links voor instructies over hoe je de Rework kalender koppelt met drie bekende agenda's:

Outlook
Apple Agenda
Google Agenda

Mobiele app

Download onze mobiele app ook meteen! Hiermee kun je alle features gebruiken van het web en deze is gratis! Dat zien wij natuurlijk graag :)

Klik hier om de mobiele app te downloaden voor iPhone
Klik hier om de mobiele app te downloaden voor Android

Heeft dit artikel je vraag beantwoord? Ontzettend bedankt voor je feedback! Het is ons niet gelukt je feedback te verwerken :(

Kom je er niet uit? Neem vooral contact met ons op! Neem vooral contact met ons op!