Een korte handleiding voor Rework

Vanaf nu ga je Rework gebruiken; een super eenvoudige online tool om je verlof, vakantie- en overuren mee te registreren. Als het goed is heb je een uitnodiging ontvangen van Rework. Accepteer deze om een account aan te maken. Met de gegevens die je daar opgeeft kun je inloggen. Dezelfde inloggegevens kun je gebruiken voor de mobiele app (gratis beschikbaar voor iPhone en Android). In Rework wijst het meeste zich eigenlijk vanzelf, toch hebben we de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet.

Wat moet je als medewerker doen wanneer je start met Rework?

Wanneer jouw account werd toegevoegd door je werkgever, hebben we al om alle relevante informatie gevraagd. Jij hoeft dus geen extra gegevens te verschaffen. Het is natuurlijk wel altijd verstandig om te controleren of je werkgever dit goed heeft opgegeven.

Mijn overzicht

Dit is de pagina waarop je bij ons binnen komt. Hier vind je je saldo’s - vakantieuren maar ook ATV en Overuren indien dat gebruikt wordt - je toekomstig geplande verlof en zie je wie er de komende week wanneer afwezig zal zijn. Door op het blauwe plusje te drukken kun je ook direct een aanvraag voor verlof of aanwezigheid invoeren.

Bij je saldo’s kun je doorklikken op ‘bekijk saldo informatie’ om meer informatie te zien over waar je saldo uit is opgebouwd, wat je hebt ontvangen en gebruikt, en kun je alle veranderingen binnen je saldo’s zien wanneer je klikt op ‘Bekijk alle mutaties per jaar’.

Meegenomen uren

Bij het aanmaken van je account hebben we je werkgever gevraagd welke uren vanuit het voorgaande jaar je mocht meenemen naar Rework. Als je uren hebt meegenomen, zijn deze toegevoegd aan je saldo’s. Wil je zien of je uren hebt meegenomen ga dan naar mijn overzicht > Saldo informatie > Alle mutaties per jaar.

Verlof

Als je in de bovenbalk op verlof klikt , kom je bij het aanvragen overzicht. Hier staan alle aanvragen die betrekking hebben op jou en alle van collega’s waar je rechten voor hebt deze te zien. Middels de zoekbalk kun je zoeken op een datum, periode, persoon, status en verlofsoort. Door op het blauwe plusje te klikken kun je hier een nieuwe aanvraag indienen voor verlof of aanwezigheid. Wil je een aanvraag wijzigen? Ga dan naar de aanvraag en klik op wijzigen.

Kalender

In de Kalender zie je alle afwezigheid die je mag zien. Hier wordt aangegeven wie er wanneer afwezig is. Je kunt hier filteren op de komende weken, maand of week. Als je op een afwezigheid klikt, zie je - als je de rechten hebt - ook verlofdetails.

Koppeling met je agenda

Je kunt de Rework kalender koppelen met Outlook, Google Agenda, iCal of een andere kalender applicatie. Hiervoor ga je naar Kalender in de bovenbalk en klik je rechtsboven op ‘voeg deze kalender toe’.Daar kun je ervoor kiezen om je te abonneren op de kalender (die dan periodiek wordt bijgewerkt) of om deze eenmalig te importeren (de kalender wordt niet bijgewerkt). Volg de onderstaande links voor instructies over hoe je de kalender koppelt met specifieke apps:

Outlook
Apple Agenda
Google Agenda

Mobiele app

Download onze mobiele app ook meteen! Hiermee kun je alle features gebruiken van het web, zonder hier extra voor te betalen.

Klik hier om de mobiele app te downloaden voor iPhone
Klik hier om de mobiele app te downloaden voor Android