(Verplicht) vrije dag zonder uuraftrek

Het is mogelijk om een (verplicht) vrije dag in te stellen voor alle medewerkers zonder aftrek van uren. Hoe je dat doet wordt in dit artikel besproken. Indien je een verplicht vrije dag wilt instellen met uuraftrek, verwijzen je graag door naar dit artikel.

Nieuwe (vrije) dag toevoegen

1. Klik rechtsboven op instellingen;
  2. Aan de rechterkant van het scherm zie je een aantal opties. Klik op feestdagen en bedrijfsdagen;
  3. Kies één van de feestdagenlijsten door op de drie zwarte bolletjes te klikken en te kiezen voor wijzigen;
  4. Druk rechtsboven op dag toevoegen;
  5. Geef de dag een naam;
  6. Vink eventueel de optie vrije dag voor medewerkers aan. Hier maak je de dag verplicht vrij mee;
  7. Druk op dag opslaan om de dag toe te voegen.

Bestaande feestdag wijzigen

1. Klik rechtsboven op instellingen;
  2. Aan de rechterkant van het scherm zie je een aantal opties. Klik op feestdagen en bedrijfsdagen;
  3. Kies één van de feestdagenlijsten door op de drie zwarte bolletjes te klikken en te kiezen voor wijzigen;
  4. Kies de dag die je wilt wijzigen door op de drie zwarte bolletjes naast de te wijzigen dag te klikken en te kiezen voor wijzigen;
  5. Je kan nu de naam aanpassen of de keuze "verplichte vrije dag" aanpassen. Bij een wijziging van de verplichting zal er geen correctie gedaan worden bij eventuele verlofaanvragen die al ingediend waren voor deze dag;
  6. Druk op dag opslaan om de dag te wijzigen.