Feestdagen toevoegen in Rework

Binnen Rework is het mogelijk om feestdagen toe te voegen. Je kunt aangeven of er uren van een saldo worden ingehouden wanneer er een aanvraag gedaan wordt op een feestdag.

Aanvragen worden niet met terugwerkende kracht aangepast. Wanneer bijvoorbeeld een feestdag toegevoegd wordt waarop geen saldoaftrek plaatsvindt, wordt niet automatisch nagegaan of dit invloed heeft op aanvragen die daarvoor al ingediend of goedgekeurd zijn.

Indien je organisatie werkt met buitenlandse vestigingen of afdelingen die andere feestdagen hanteren, kun je meerdere lijsten met feestdagen instellen en per medewerker of vestiging een lijst instellen.

Feestdagen toevoegen

Zo voeg je feestdagen toe in Rework:

1. Druk rechtsboven op instellingen;
  2. Aan de rechterzijde klik je op feestdagen en bedrijfsdagen;
  3. Klik op een bestaande lijst feestdagen;
  4. Druk rechtsboven op dag toevoegen;
  5. Je kunt hier vervolgens kiezen om eigen feestdagen toe te voegen of maak onderaan de pagina een keuze uit standaard feestdagen;
  6. Klik op dag opslaan om de eigen feestdag toe te voegen of op standaard feestdagen opslaan om de standaard feestdagen toe te voegen;
  7. Stel vervolgens de feestdagen bij het rooster van je medewerkers in.

Meerdere feestdagen-lijsten toevoegen

Je kan meerdere feestdagen-lijsten toevoegen met nationale en (bedrijfs)eigen feestdagen. Zo kun je bijvoorbeeld bij je vestiging in Leiden een lijst maken met op 3 oktober Leids Ontzet en bij je vestiging in Duitsland een lijst met Drie Koningen op 6 januari. Op die manier kunnen medewerkers van een vestiging alleen de feestdagen zien die voor hen gelden op de kalender en bij aanvragen.

Zo maak je een nieuwe lijst aan:

1. Ga naar instellingen;
  2. Klik op feestdagen en bedrijfsdagen;
  3. Klik rechtsboven op nieuwe lijst toevoegen;
  4. Selecteer de standaard feestdagen die je aan deze lijst wilt toevoegen en/of voeg eigen feestdagen toe;

Je kan per medewerker één lijst feestdagen instellen. Om te zorgen dat alle feestdagen die bij een medewerker gelden, zichtbaar zijn, moeten alle feestdagen aan de ingestelde lijst toegevoegd zijn.