Rooster van medewerker toevoegen

Je kunt binnen Rework ervoor kiezen om een medewerker een rooster te geven. Hiermee geef je aan hoeveel uur iemand op een dag werkt. Het is nog niet mogelijk om aan te geven van/tot hoe laat iemand werkt. We zijn van plan dit de komende maanden aan te passen. Het rooster is met name zinvol wanneer iemand een vaste of herhalende werkweek heeft en als hulpmiddel bij het aanvragen van verlof.

Waneer je een rooster toevoegt zal wanneer je een verlofaanvraag doet voor een hele dag Rework automatisch het aantal uur uit het rooster halen. Wanneer je een specifiek aantal uur toevoegt aan een dag in het rooster, kunnen medewerkers hier niet van afwijken. Als dagen maar gedeeltelijk vast staan, vul dan niets in bij de dagen waarvan dat zo is. Dit zorgt ervoor dat je nooit teveel uur opneemt en maakt het makkelijker om een lange periode aan te vragen.

Het is ook mogelijk om de momenten waarop medewerker volgens het rooster niet werken, te tonen in de kalender. Hiervoor kun je dit artikel raadplegen.

Roosters hebben geen invloed op de verlofopbouw.

Opgeslagen rooster toevoegen of wijzigen

Dit zijn de roosters die je opslaat omdat je deze vaak gebruikt. Een opgeslagen rooster kun je gebruiken wanneer je die van een medewerker toevoegt. Als je een opgeslagen rooster wijzigt. Heeft het geen invloed op de huidige roosters van medewerkers.

1. Klik rechtsboven op Instellingen;
  2. In het menu aan de rechterkant kies je voor Standaard Roosters;
  3. Pas hier een opgeslagen rooster aan door op de 3 zwarte puntjes te drukken, of voeg een nieuwe toe via de 'rooster toevoegen' knop.

Een rooster per medewerker toevoegen

1. Ga naar Medewerkers, klik op de 3 zwarte puntjes bij de naam en kies voor 'beheer rooster';
  2. Klik op de blauwe knop waar 'Nieuw Rooster Vanaf...' in staat;
  3. Geef een passende ingangsdatum en einddatum (leeglaten voor onbepaalde tijd), vul het aantal uur dat de medewerker per dag werkt in;
  4. Voor een rooster dat uit meerdere weken bestaat kun je een week toevoegen door op de blauwe link 'Voeg extra roosterweek toe' te klikken.

Een rooster per medewerker wijzigen

1. Ga naar Medewerkers, klik op de 3 zwarte puntjes bij de naam en kies voor 'beheer rooster';
  2. Klik bij het huidige rooster op de 3 zwarte puntjes en kies voor wijzigen of verwijderen.