Bestaande verlofopbouw aanpassen

In sommige gevallen is het nodig om een bestaande verlofopbouw aan te passen. Dit komt voor als:

• een medewerker uit dienst gaat,
  • een tijdelijk contract verlengd wordt
  • of als de startdatum of het aantal uur van de verlofopbouw niet klopt.

Het wijzigen van een bestaande verlofopbouw is altijd met terugwerkende kracht. Dit betekent dat de wijziging ingaat op de startdatum van de verlofopbouw.

Hoe pas ik de verlofopbouw aan?

1. Ga naar in het menu naar Medewerkers en klik op de medewerker. Klik op de knop wijzigen. Kies daarna voor Beheer verlofopbouw
  2. Bij de verlofopbouw zie je 3 zwarte puntjes, klik daarop en klik daarna op Wijzigen met terugwerkende kracht
  3. Wijzigt de einddatum van de verlofopbouw? Vul dan de nieuwe einddatum in. Dit gebeurt bijvoorbeeld als een dienstverband eindigt of een tijdelijk contract verlengd wordt.
  4. Als je de startdatum of het aantal uur wilt corrigeren, vul dan de nieuwe gegevens en sla de verlofopbouw op

Het saldo van de medewerker wordt automatisch aangepast volgens de nieuwe afspraak.

Moet ik nog meer gegevens aanpassen?

Als je de verlofopbouw heb opgeslagen is het belangrijk om te kijken of het Rooster nog klopt en aan te passen als dit nodig is.

Wanneer hoef ik de verlofopbouw niet aan te passen?

Als je met de medewerker hebt afgesproken dat hij meer of minder gaat werken dan hoef je de huidige verlofopbouw niet aan te passen maar voeg je een nieuwe verlofopbouw toe.