Uren overboeken naar een ander saldo

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je uren van een saldo naar een ander saldo kan overboeken. Dit is handig wanneer een medewerker - bijvoorbeeld - een negatief saldo vakantie-uren heeft en een positief saldo overuren: deze saldo's kun je door het overboeken van uren met elkaar compenseren. 

Voor het overboeken van uren doe je twee saldomutaties: een saldomutatie om uren af te trekken én een saldomutatie om uren toe te voegen. Ga hiervoor naar: 

  1. de Verlof pagina en klik rechtsboven op het plusteken en kies voor de optie Saldo-mutatie;
  2. kies de medewerker bij wie uren afgetrokken moeten worden en de mutatiesoort waarbij uren vanuit het juiste saldo overgeboekt moeten worden;
  3. kies een datum waarop de overboeking geregistreerd moet worden en vul het aantal over te boeken uren in;
  4. klik op "Saldo-mutatie toevoegen" om de uren van het saldo af te trekken;
  5. herhaal stap 1 t/m 4 met als wijziging dat je bij stap 2 de mutatiesoort kiest waarbij uren aan het juiste saldo toegevoegd worden.

Als de optie Saldo-mutatie wanneer je op het plusteken klikt ontbreekt bij stap 1 óf wanneer je bij stap 2 de mutatiesoort niet ziet staan waarbij de juiste uren afgetrokken of toegevoegd worden, dan moet er nog een mutatiesoort aangemaakt worden. Hoe je dit kan doen leggen we in het artikel Mutatiesoorten instellen uit. 

Heeft dit artikel je vraag beantwoord? Ontzettend bedankt voor je feedback! Het is ons niet gelukt je feedback te verwerken :(

Kom je er niet uit? Neem vooral contact met ons op! Neem vooral contact met ons op!