Wat heb je nodig om te starten?

Leuk dat je gebruik gaat maken van onze app! Tijd om jullie omgeving gereed te maken. Het inrichten van je account kost niet veel tijd: er wordt alleen gevraagd wat écht nodig. 

Medewerkers toevoegen

De eerste stap na het aanmaken van je account is het toevoegen van je medewerkers. Hiervoor heb je per medewerker de volgende informatie nodig:

  • Een e-mailadres. Deze heeft de medewerker straks nodig om in te loggen en notificaties op te ontvangen;
  • Meegenomen uren vanuit voorgaande jaren;
  • Aantal vakantie-uren per kalenderjaar;
  • Aantal werkuren per week;
  • Het rooster.

Hoe je een medewerker toevoegt leggen wij hier uit. Wij raden aan om medewerkers pas uit te nodigen wanneer alles in dit artikel nagelopen is. 

Verlofaanvragen meenemen

Na het toevoegen van de medewerkers kun je toekomstige verlofaanvragen uit jullie vorige verlofregistratie in Rework registreren. Als beheerder kun je namelijk aanvragen voor anderen indienen en direct goedkeuren. 

Wij raden aan om ook verlofaanvragen die al eerder in het jaar gedaan zijn te registreren (voordat jullie gestart waren bij Rework). Zo heb je in ieder geval je verlofregistratie vanaf een bepaald jaar helemaal in Rework staan. Zijn jullie laat in het jaar bij Rework begonnen waardoor er al veel verlofaanvragen zijn geweest? Dan kun je er ook voor kiezen om alleen het saldo van medewerkers in te stellen.

Overige instellingen

Na het toevoegen van de medewerkers en verlofaanvragen is het tijd om je omgeving helemaal passend te maken voor jouw organisatie. Hieronder staan de belangrijkste instellingen opgesomd: 

  • Aanvraagsoorten - Wat voor verlof en aanwezigheid wil je bijhouden naast de standaard aanvragen? Denk hierbij aan ziekte, opleidingsdagen, extra gewerkt, etc.
  • Groepen en rechten - Per groep medewerkers instellen wat zij van andere groepen medewerkers mogen zien en beoordelen.
  • Kalender instellingen - Kies wat je laat zien in de kalender en geef evenementen een eigen kleur.
  • Feestdagen! 🎉- Welke feestdagen en collectief vrije dagen kent jouw bedrijf? 

Hoe verder?

Wij hebben een handleiding voor medewerkers, daar staat alles in wat ze moeten weten over Rework om aan de slag te kunnen.

Mocht je toch nog ergens vragen over hebben, bekijk dan onze uitgebreide kennisbank of stuur ons een e-mail via support@rework.nl. Wij nemen graag de tijd voor je!

Heeft dit artikel je vraag beantwoord? Ontzettend bedankt voor je feedback! Het is ons niet gelukt je feedback te verwerken :(

Kom je er niet uit? Neem vooral contact met ons op! Neem vooral contact met ons op!