Beoordelaars wijzigen

Iedere medewerker heeft een standaard beoordelaar. Dit is degene die normaal gesproken het verlof beoordeelt en ook de mails krijgt over het verlof. Het is mogelijk om meerdere mensen het recht te geven om één medewerker of een groep medewerkers te beoordelen. 

Momenteel is het niet mogelijk om meerdere beoordelaars de mails te laten ontvangen. Dit is iets wat we snel willen toevoegen! In dit artikel leggen we uit hoe je beoordelingsrechten en de standaardbeoordelaar wijzigt.

Beoordelingsrechten wijzigen

Beoordelingsrechten worden per groep toegewezen. Wil je dat iemand bepaalde medewerkers wel of niet kan beoordelen, geef dat dan binnen een groep aan.

Rechten toevoegen

  1. Klik rechtsboven op Instellingen en daarna op Groepen en Rechten in het menu aan de rechterkant van het scherm;
  2. Bestaat er al een groep die de rechten heeft die je ook aan deze medewerker wilt geven? Dan kun je diegene misschien toevoegen. Kijk dan wel goed naar of diegene dan niet teveel rechten krijgt. Als dat zo is kun je een nieuwe groep aanmaken voor deze medewerker, die je dan de rechten om de juiste groep te beoordelen.

Rechten afnemen

  1. Klik rechtsboven op Instellingen en daarna op Groepen en Rechten in het menu aan de rechterkant van het scherm;
  2. Zoek de groep op waar de medewerker inzit wiens rechten je wilt afnemen / zoek de groep op van welke je rechten wilt afnemen . 
  • Als het om de rechten van één medewerker gaat haal je diegene uit de groep, zorg er dan wel voor dat er nog iemand is die de rechten heeft om goed te keuren.
  • Gaat het om een hele groep? Ga dan binnen de groep naar 'rechten op andere groepen' en neem daar het recht op 'verlof beheren' af.

Standaardbeoordelaar wijzigen

Als je iemand standaardbeoordelaar wilt maken, heeft diegene eerst het recht tot verlof beoordelen/beheren nodig. Heeft diegene dat niet? Volg dan de stappen hierboven bij 'rechten toevoegen'. Je geeft per medewerker aan wie de standaardbeoordelaar is.

  1. Ga naar Medewerkers, klik op de 3 zwarte puntjes bij de naam van de medewerker waarvoor je een standaardbeoordelaar wilt kiezen;
  2. Kies in het menu voor 'wijzig algemene gegevens';
  3. In dit scherm vul je in bij 'beoordeelt door' wie de standaardbeoordelaar is van deze persoon. Staat degene die je standaardbeoordelaar wilt maken er niet tussen. Kijk dan of diegene wel het recht tot verlof beheren/beoordelen heeft.
Heeft dit artikel je vraag beantwoord? Ontzettend bedankt voor je feedback! Het is ons niet gelukt je feedback te verwerken :(

Kom je er niet uit? Neem vooral contact met ons op! Neem vooral contact met ons op!