Roostervrije dag wisselen

Het kan voorkomen dat een medewerker toch komt werken op een dag waarop diegene normaalgesproken vrij is en dat compenseert met een andere dag. Dit kun je aangeven door twee simpele aanvragen door te voeren.

Wanneer het wisselen van een roostervrije dag regelmatig voorkomt, kun je ervoor kiezen om diegene wekelijks op te laten geven wanneer hij of zij roostervrij is, middels een verlofaanvraag met een passende verlofsoort.

Als dit niet regelmatig wisselt, kun je deze stappen volgen: 

  1. Voeg eerst twee aanvraagsoorten toe via de instellingen. Één 'verlofsoort' waarmee je aangeeft dat diegene er niet is en één 'aanwezigheidssoort' voor wanneer diegene er wel is. Je hoeft daarbij geen invloed op de saldo's in te stellen. 
  2. Wanneer je de roostervrije dag wilt wisselen, doe je twee aanvragen. Met de ene geef je aan dat iemand er niet zal zijn, met de ander dat iemand juist wel komt werken. Ook in de kalender staat dan voor iedereen weergegeven dat diegene komt werken op zijn gewoonlijk roostervrije dag en afwezig is op de andere dag.
Heeft dit artikel je vraag beantwoord? Ontzettend bedankt voor je feedback! Het is ons niet gelukt je feedback te verwerken :(

Kom je er niet uit? Neem vooral contact met ons op! Neem vooral contact met ons op!