Groepen en Rechten

Groepen en Rechten is een belangrijk onderdeel van je Rework account. Je stelt hier in wat welke gebruikers bij andere gebruikers mogen zien of doen.

Welke rechten kun je geven?

  • Geen rechten (-): op deze manier kun je een groep maken die zelf niks mag beslissen. Een andere groep zal rechten moeten hebben over deze groep.
  • Alleen aan- en afwezigheid zien: hiermee zie je de aanvragen van anderen, of iemand aan- of afwezig is, wanneer en - als je dat hebt ingesteld - ook waarom.
  • Saldo informatie en aanvragen zien: alle rechten van de eerste instelling en daarnaast ook zien hoeveel uur iemand heeft en opbouwt en details van aanvragen .
  • Saldo informatie en aanvragen beheren en beoordelen: alle voorgaande rechten en daarboven aanvragen aanmaken, wijzigen, verwijderen en goedkeuren. Iemand mag dan nog steeds geen instellingen - zoals de verlofopbouw - aanpassen. Dit mogen alleen admins.

Hoe stel je Groepen en Rechten in?

  1. Klik rechts bovenin op Instellingen en kies daarna via het menu aan de rechterkant voor Groepen en Rechten;
  2. Om een nieuwe groep toe te voegen klik je rechtsboven op groep toevoegen. Kies een naam en klik vervolgens op groep toevoegen;
  3. Vink de medewerkers aan die de groep bij de groep horen;
  4. De eerstvolgende optie is rechten binnen groep, hier geef je aan wat deze medewerkers bij elkaar mogen/wat ze mogen zien;
  5. Tenslotte kun je nog aangeven of deze groep rechten heeft over andere groepen bij rechten op andere groepen.

Let op! Medewerkers kunnen in meerdere groepen geplaatst worden. Ze ontvangen hierdoor (eventueel) alleen meer rechten, nooit minder.

Vaak gebruikte methode voor Groepen en Rechten

Indien je organisatie met afdelingen werkt, is dit de meest overzichtelijke methode om Groepen en Rechten in te stellen:

  1. Creëer een groep per afdeling/groep medewerkers, bijvoorbeeld: Medewerkers Sales;
  2. Creëer per afdeling/groep medewerkers een aparte groep voor diegene(n) die het verlof goed mogen keuren, bijvoorbeeld: Manager Sales;
  3. Indien medewerkers van een afdeling alleen aan- en afwezigheid binnenin de afdeling zelf mogen zien, dan kies je "aan- en afwezigheid  zien" bij rechten binnen de groep. Wil je dat de afdelingsgroep aan- en afwezigheid van het hele bedrijf kunnen zien? Kies dan bij rechten op andere groepen bij "Iedereen" voor "aan- en afwezigheid zien".
  4. Geef bij de rechten op andere groepen van Manager Sales aan dat deze groep "de saldo-informatie en aanvragen beheren en beoordelen" mag doen van de groep Medewerkers Sales.

Let op! Iedere gebruiker zal altijd in de groep Iedereen geplaatst worden, dit is niet te wijzigen en gebruikers kunnen niet uit deze groep geplaatst worden. Indien alle gebruikers elkaars aan- en afwezigheid niet mogen zien, dan moet de standaardinstelling rechten binnen de groep van "aan- en afwezigheid zien" naar "-" gewijzigd worden. Hierdoor krijgen gebruikers vanuit de groep Iedereen geen rechten meer.

Heeft dit artikel je vraag beantwoordt? Ontzettend bedankt voor je feedback! Het is ons niet gelukt je feedback te verwerken :(

Kom je er niet uit? Neem vooral contact met ons op! Neem vooral contact met ons op!