Groepen en Rechten

Het instellen van de groepen en rechten, is een belangrijk onderdeel van het inrichten van je Rework account. Je geeft ermee aan wat men van elkaar mag zien en wie er verlof mag goedkeuren.

De makkelijkste en meest overzichtelijke manier om dit op te stellen is:

• Creëer een groep per afdeling/ groep medewerkers, bijvoorbeeld: Medewerkers Sales
  • Creëer per afdeling/ groep medewerkers een aparte groep voor degene die het verlof goed mogen keuren, bijvoorbeeld: Manager Sales
  • Wil je dat iedereen elkaars aan- en afwezigheid kan zien? Je hoeft dan alleen maar op de groep 'iedereen' te klikken en bij 'rechten binnen groep' dit aan te geven. Daarna hoef je dit niet per groep nog eens aan te geven.

Welke rechten kun je aan een medewerker geven?

• Alleen aan- en afwezigheid zien | Hiermee zie je de aanvragen van anderen, of iemand aan- of afwezig is, wanneer en - als je dat hebt ingesteld - ook waarom.
  • Saldo informatie en aanvragen zien | Alles wat je met de eerste instelling mag en daarnaast ook zien hoeveel uur iemand heeft en opbouwt.
  • Saldo informatie en aanvragen beheren en beoordelen | Alles wat met de eerste en tweede instelling mag en aanvragen aanmaken, wijzigen, verwijderen en goedkeuren. Iemand mag dan nog steeds geen instellingen - zoals de verlofopbouw - aanpassen. Dit mogen alleen Admins

Hoe stel je Groepen en Rechten in?

1. Klik rechts bovenin op Instellingen en kies daarna via het menu aan de rechterkant voor Groepen en Rechten;
  2. In het opvolgende scherm klik je op 'groep toevoegen', geef de groep een naam en druk nogmaals op 'groep toevoegen'
  3. Geef aan welke medewerkers er in deze groep zitten;
  4. De eerstvolgende optie is: Rechten binnen groep, hier geef je aan wat deze medewerkers bij elkaar mogen/ wat ze mogen zien;
  5. Daarna vragen we wat deze groep bij andere groepen mag via 'Rechten op andere groepen'.